6ήμερο ταξίδι στην Ισλανδία! Βόρειο Σέλας, Παγετώνες, Ηφαίστεια, φάλαινες & Blue Lagoon!

Πληροφορίες:

6
Μάρτιος 2019

Ημερομηνίες: Μάρτιος 02
Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο: €2.100
Επιβάρυνση μονόκλινου: €390

Λεπτομέρειες

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Θερμές Πηγές - Blue Lagoon - Νότια Ισλανδία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και μεταφορά στο Blue Lagοon, τη διάσημη ηφαιστειακή Γαλάζια Λίμνη. Είσοδος μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, όπου θα παραμείνουμε για περίπου δύο ώρες για να απολαύσουμε το κολύμπι μας και το κοκτέιλ "Blue Lagοon”.
 
Μεταφορά στο Skogar και τον ομώνυμο καταρράκτη, των 60 μέτρων ύψους, Skógafoss, για να θαυμάσουμε τη δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο απ' όπου πέφτει. Στάση στο Eyrarbakki για προαιρετικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.


Ημέρα 2η: Νότια Ισλανδία - Σκόγκας Myrdalsjukull Nupar

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, κάνουμε το check out και αναχωρούμε για τον Παγετώνα Myrdalsjokull. Πρώτη στάση στο στενό Seljalandsfoss, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης, με μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό - Προσοχή! Θα βραχείτε! - και θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη, που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας σε παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια και τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας, με το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομα του. 
 
Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Στα ανατολικά είναι οι μεγάλες κολώνες από λάβα που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού. Στάση στο Βικ για γεύμα ή καφέ. Συνεχίζουμε στους πρόποδες του παγετώνα Vantajokull. 
 
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετικό δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.


Ημέρα 3η : Παγετώνας Vatnajokull - Ρέικιαβικ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Vatnajökull, ένα από τα τρία εθνικά πάρκα της χώρας, το οποίο ιδρύθηκε το 2008. 
Καλύπτει το 13% της Ισλανδίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου είναι καλυμμένο από τον παγετώνα Vatnajökull, το τοπίο είναι ποικίλο, κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των παγετώνων. Λίγα μέρη στον κόσμο παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τόσο έντονων φυσικών φαινομένων, όπως στο πάρκο Vatnajökull, όπου η μάχη μεταξύ πάγου και φωτιάς εξακολουθεί να μαίνεται και το οποίο δημιουργήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ποταμών του πάγου και της ηφαιστειακής και γεωθερμικής δραστηριότητας.
Στο νότιο τμήμα του πάρκου βρίσκεται η λιμνοθάλασσα του παγετώνα Jokulsarlon. Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης και ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ισλανδία για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες. Η λιμνοθάλασσα άρχισε να διαμορφώνεται το 1934, όταν ο παγετώνας άρχισε να υποχωρεί στην περιοχή. Το 1956 το μέγεθος της λιμνοθάλασσας ήταν 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα, το μέγεθος της λιμνοθάλασσας υπολογίζεται να είναι περίπου 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχώς μεγαλώνει αφού περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα πάγου λιώνουν κάθε χρόνο μέσα σε αυτή. 
Είναι η βαθύτερη λίμνη στην Ισλανδία με μέγιστο βάθος 260 μέτρα. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε την παρθένα φύση και το μοναδικό περιβάλλον, όπου τεράστια παγόβουνα γεννιούνται από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης και επιπλέουν γύρω από τη λιμνοθάλασσα σε όλα τα σχήματα και τα χρώματα.
Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη λίμνη και να αφήσετε τους έμπειρους οδηγούς να σας μυήσουν σε όλα τα μυστικά και θαύματα αυτής της υπέροχης λίμνης.
Στο δρόμο προς την Δύση περνάμε τις ερήμους της Λάβας και της ηφαιστειακής στάχτης. Στάση στον 60 μέτρων ύψους καταρράκτη Skógafoss για να θαυμάσουμε τη δύναμη του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει. 
Συνεχίζουμε για το ηφαίστειο Hekla γνωστό κατά το Μεσαίωνα ως η “Πύλη για την κόλαση” κι ένα από τα πιο ενεργά της περιοχής, με περισσότερες από 20 εκρήξεις από το 874.
 
Αναχώρηση για το Ρέικιαβικ και το ξενοδοχείο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, ελπίζοντας να μπορέσουμε να απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας μέσα από τα θερμά υδρομασάζ, που βρίσκονται στον κήπο.


Ημέρα 4η: Χρυσός Κύκλος - Ρέικιαβικ

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας», αρχίζοντας από τον Gulfoss, τον χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης.
Χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Εκεί θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. 
Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. 
Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. 
Αναχώρηση για το Ρέυκιαβικ.
Ξενάγηση της πόλης, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθουμε γιατι η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. 
Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα και στο κέντρο της πόλης. 
Το βράδυ προτείνουμε βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. 
Δειπνήστε σε κάποιο από τα εστιατόρια της πόλης.
Διανυκτέρευση στο Ρέυκιαβικ.
 

Ημέρα 5η: Ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Langjokull - Σαφάρι Φαλαινών

Απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή ενναλακτικά μπορείτε να απολαύσετε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από τις φυσικές Θερμές Πηγές.
Πρωινό ελεύθερο και το μεσημέρι προτείνουμε «Κυνήγι Φαλαινών». 
Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε τον "χορό" των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις μπλε φάλαινες σε μεγάλο ποσοστό. Διάρκεια εκδρομής: περίπου 4 ώρες.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο
Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μέρος στην καταπληκτική ημερήσια εκδρομή στον παγετώνα Langjokull, το δεύτερο μεγαλύτερο παγετώνα στην Ισλανδία. 
Ζήστε μια περιπέτεια ζωής γεμάτη με τα θαύματα της φύσης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, συνδυάζοντας τη βόλτα στο μαγευτικό σπήλαιο πάγου στην καρδιά του παγετώνα, με τα άλλα αξιόλογα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής. Τους καταρράκτες Hraunfossar και Deildartunguhver και το όμορφο Husafell. 
Διάρκεια εκδρομής 10-11 ώρες (08:00- 18:30). Περιλαμβάνει τις μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο.
Glacier Tour από την άκρη του παγετώνα και μέχρι τις σήραγγες με ειδικά τροποποιημένα οχήματα παγετώνα. Περίπου μια ώρα μέσα στις σπηλιές πάγου με τοπικό οδηγό.
Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο με αξέχαστες εμπειρίες.


Ημέρα 6η: Ρέκιαβικ - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


Το πακέτο περιλαμβάνει

 • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων
 • Πρωινό μπουφέ κάθε μέρα στο ξενοδοχείο
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέυκιαβικ
 • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Φόρους αεροδρομίων €360
 • Ξενάγηση στο Ρέυκιαβικ
 • Επίσκεψη και είσοδος στο Blue Lagoon (Περιλαμβάνει: μεταφορές, πετσέτα, χρήση χώρου & εισιτήριο εισόδου)
 • Ολοήμερη εκδρομή του Χρυσού Κύκλου
 • Ολοήμερη εκδρομή στον Παγετώνα Vantajokull
 • Μία χειραποσκευή & μία αποσκευή έως 20 κιλά
 • Ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός κατά την διάρκεια του ταξιδιού


Το πακέτο δεν περιλαμβάνει

 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά

Προαιρετικές εκδρομές με δυνατότητα προ κράτησης - Τιμές κατ' άτομο:
 • Βαρκάδα στη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon στον παγετώνα Vantajokull - ISK 5700 
 • Κυνήγι φαλαινών- ISK 10990 
 • Ολοήμερη εκδρομή στον παγετώνα Langjokull - ISK 29900 


Η Ισλανδία με μια ματιά

Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με εκτιμήσεις του 2009.
Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ
Κωδικός κλήσης: +354
Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας
Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα
Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον
Εθνικός ύμνος: Lofsöngur
Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα

Περισσότερα

Location:

Κάντε Κράτηση : 6ήμερο ταξίδι στην Ισλανδία! Βόρειο Σέλας, Παγετώνες, Ηφαίστεια, φάλαινες & Blue Lagoon!

Αναζήτηση